r o b o t i c h e l l a s

Αγαπητοί μας φίλοι,

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα μας. Ελπίζουμε η παραμονή σας κοντά μας να είναι για σας εποικοδομητική εμπειρία.

Προσπαθούμε με διαρκή επαφή μαζί σας να σας ενημερώνουμε για διάφορα ρομποτικα θέματα ποιότητας που ενδεχομένως να σας ενδιαφέρουν.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας ευχόμαστε καλή συνέχεια.
r o b o t i c h e l l a s
Καλως ηρθατε στην κοινοτητα μας,για οποιαδηποτε απορια στειλετε e-mail στο info@robotic.gr

Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Μοιραστείτε
avatar
flokos
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 44
Ημερομηνία εγγραφής : 15/04/2010

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  flokos Την / Το Πεμ Ιουλ 21, 2011 10:30 am

το ethernet τι το θελετε?Και με μια γεφυρα μονο θα ελεγξετε τοσα μοτερ ?Δεν παιζει κατι τετοιο .

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Πεμ Ιουλ 21, 2011 10:36 am

το ethernet το θελουμε γιατι πρεπει να κανουμε και εποπτικο ελεγχο μεσω visual basic, και επιπλεον πρεπει να εχει και χειροκινητη λειτουργια καθε μοτερ.(με διακοπτης να μπορεις να το δουλεψεις χειροκινητα) (και αυτο με μπερδευει καπως γιατι αλλοι λενε οτι θα χρειαστω καρτα εισοδων-εξοδων,αλλα εχω την εντυπωση οτι μπορω να συνδεσω τους διακοπτες ακριβως πριν τα ρελε.)
επισης την γεφυρα Η την θελουμε μονο για 2 μοτερ,γιατι δυο μοτερ θα εχουν αλλαγη περιστροφης,τα υπολοιπα θα ανοιγουν και θα κλεινουν με ρελε μονο.


*(εχω την εντυπωση πως δεν θα χρειαστω ethernet για τον εποπτικο ελεγχο)
avatar
flokos
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 44
Ημερομηνία εγγραφής : 15/04/2010

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  flokos Την / Το Πεμ Ιουλ 21, 2011 10:41 am

και γιατι να μην τραβηξετε καλωδιο usb μονο θελετε ethernet ?

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Πεμ Ιουλ 21, 2011 12:31 pm

οχι απαραιτητα,δεν χρειαζομαστε ethernet. αλλα το προβλημα με τα lazer πως θα το λυσω,δηλαδη πως θα ξερω την προηγουμενη κατασταση και αναλογος να του λεω ανεβα τοσο η κατεβα τοσο?
avatar
flokos
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 44
Ημερομηνία εγγραφής : 15/04/2010

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  flokos Την / Το Πεμ Ιουλ 21, 2011 9:09 pm

μα σου εξηγησα παραπανω .
Διαβασε λιγο.

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Παρ Ιουλ 22, 2011 2:05 am

μην με περασεις για χαζο αλλα δεν καταλαβα. δηλαδη αν για παραδειγμα εχουμε μια στηλη με 6 αισθητηρια. οταν περναει το αυτοκινητο τοτε θα αρχισουν να ελεγχουν συνεχεια και τα αισθητηρια.
αν δηλαδη ειναι το αμαξι μεχρι το lazer 4 θα κατεβει μεχρι εκει. στην συνεχεια ομως μπορει να παει στο 5 το αμαξι αρα θα πρεπει να ανεβει και στην συνεχεια μπορει να παει στο 3 αρα θα πρεπει να κατεβει. πως θα ξερει σε τι υψος ηταν πριν ετσι ωστε να ανεβει αναλογως η να κατεβει?

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Παρ Ιουλ 22, 2011 11:44 am

εκανα ενα σχεδιαγραμμα για το πως θα πρεπει να γινει ο κωδικας.
καθε παρατηρηση και διορθωση ειναι δεκτη.
Να σημειωσω πως τα κεφαλαια γραμματα δεν σημαινουν οτι φωναζω!

ON/OFF
ΜΟΛΙΣ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ 1 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΤΕ
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΟΣ
ΠΑΥΣΗ ΓΙΑ 2SEC
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ 5SEC
ΠΑΥΣΗ ΓΙΑ 2SEC
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΧΗΜΙΚΟΥ ΓΙΑ 5SEC
ΜΟΛΙΣ Ο ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ 2 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟΤΕ
ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΜΕΤΡΟ
ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΤΗΣ ΠΛΑΙΝΗΣ ΒΟΥΡΤΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΩΡΑ 0.5SEC/CM
ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΤΕΡ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ
ΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ 1=1 ΤΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ 8 SEC
AN ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ 2=1 ΤΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ 6 SEC
AN ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ 3=1 ΤΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ 4 SEC
AN ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ 4=1 ΤΟΤΕ ΚΑΤΕΒΑ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1=1 & ΤΩΡΑ 1 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ MHN ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1=1 & ΤΩΡΑ 2 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΝΕΒΑ ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1=1 & ΤΩΡΑ 3 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΝΕΒΑ ΓΙΑ 4 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1=1 & ΤΩΡΑ 4 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΝΕΒΑ ΓΙΑ 6 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2=1 & ΤΩΡΑ 1 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ KATEBA ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2=1 & ΤΩΡΑ 2 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ MHN ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2=1 & ΤΩΡΑ 3 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΝΕΒΑ ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2=1& ΤΩΡΑ 4 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΝΕΒΑ ΓΙΑ 4 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3=1 & ΤΩΡΑ 1 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ KATEBA ΓΙΑ 4 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3=1 & ΤΩΡΑ 2 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ KATEBA ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3=1 & ΤΩΡΑ 3 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ MHN ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3=1 & ΤΩΡΑ 4 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΑΝΕΒΑ ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4=1 & ΤΩΡΑ 1 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ KATEBA ΓΙΑ 6 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4=1 & ΤΩΡΑ 2 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ KATEBA ΓΙΑ 4 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4=1 & ΤΩΡΑ 3 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ KATEBA ΓΙΑ 2 SEC
AN ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 4=1 & ΤΩΡΑ 4 ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ MHN ΚΟΥΝΙΕΣΑΙ
ΜΟΛΙΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ 3 ΤΟΤΕ
ΠΛΑΙΝΕΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ)
ΕΠΑΝΩ ΒΟΥΡΤΣΑ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΠΑΝΩ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΚΑ ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ)
ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΤΕΡ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΥΡΤΣΕΣ
ΠΑΥΣΗ 2 SEC
ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ 5SEC
ΠΑΥΣΗ 2 SEC
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 5SEC
ΠΑΥΣΗ ΓΙΑ 2SEC
ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ Ο ΤΑΙΝΙΟΔΡΟΜΟΣ




σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

επισης μπορεις να κανεις ενα κοπο να μου εξηγησεις τι εννοουσες να μην βαλω αισθητηρια lazer αλλα φωτεινες κυλιδες και απλα lazer.
avatar
flokos
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 44
Ημερομηνία εγγραφής : 15/04/2010

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  flokos Την / Το Παρ Ιουλ 22, 2011 3:23 pm

οπως ειπα και παραπανω τα αισθητηρια θα ειναι τοποθετημενα σε συγκεκριμμενες απο στασεις συνεπως αν τις μετρσηεις θα ξερεις και το υψος επισης θα χεις και το σοναρ να σου λεει ακριβς την αποσταση για επιβεβαιωση .
Δλδ μολις διακοπτεται μια συνδεση θα μετραει την αποσταση το σοναρ και θα επαληθευει.
Α και οσον αφορα τα χρονικα διαστηματα μπορουν να υπολογιζονται εκεινη την ωρα.
Δλδ το ποσο θελει για να κατεβει η βουρτσα μπορεις να το δεις καπως ετσι .
δλδ κατεβαζε τη βουρτσα μεχρι το σοναρ να σου πει οτι απεχεις απο το αμαξι η οτι αλλο για 5 εκατοστα η κατι τετοιο
δεν χρειαζεται να του πεις κατεβενε για 8 δευτερολεπτα .Η λογικη στα υπολοιπα ειναι σωστη απλα αυτο που σου πα δες το λιγο .Το arduino δεν ειναι τελειως χαζο οπως νομιζεις ειδικα οταν του προσθετεις τους αναλογους αισθητηρες αφου τους βαζεις που τους βαζεις για ενα σκοπο γιατι να μην τους χρησιμοποιεις και για αλλα πραγματα .Επισης για αυτο με τη βουρτσα , οπως το χεις ειναι εντελως ακυρο καθως αμα παει καποιο τζιπ η κατι πιο ψηλο για πλυσιμο θα φαει πορτα η βουρτσα και θα χαλασει και η οροφη του αυτοκινητου και δεν νομιζω να θελετε κατι τετοιο .

Επισκέπτης
Επισκέπτης

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Παρ Ιουλ 22, 2011 3:31 pm

Να σας πω την ιδέα μου:

Μπαίνει τ' αμάξι στο χώρο του πλυντηρίου.
Κατά μήκος των πλαϊνών υπάρχουν πχ 3 στήλες με περίπου 8 αισθητήρες.
Οι αισθητήρες θα είναι τοποθετημένοι σε συγκεκριμμένες αποστάσεις συνεπώς αν τις μετρήσεις θα ξέρεις και το πόσο θα πρέπει να κατεβεί η βούρτσα.
Το αμάξι παίρνει θέση.
Πέφτει νερό.
Μετά πέφτει "σαπουνόνερο".
1η στήλη:
Καπό
Οι πρώτοι αισθητήρες, για παράδειγμα 1 - 4, βρίσκουν εμπόδιο.
Η βούρτσα, με αρχική θέση πάνω από την πρώτη στήλη, κατεβαίνει έως το σημείο που δεν βρίσκει εμπόδιο (5ος αισθητήρας) γυρνά, και ξαναπαίρνει την αρχική της θέση(κατέβηκε 60 εκ?, ανεβαίνει άλλα τόσα).
Μετακινείται πάνω από την δεύτερη στήλη.
2η στήλη:
Οροφή
Οι αισθητήρες 1 - 7 βρίσκουν εμπόδιο.
Κατεβαίνει η βούρτσα έως τον 8ο, γυρνά, ξανά ανεβαίνει πάνω απ την 2η στήλη
Μετακινείται έως την 3η στήλη
3η στήλη:
Πόρτ-μπαγκάζ
Οι αισθητήρες 1 - 4 βρίσκουν εμπόδιο.
Η βούρτσα κατεβαίνει έως τον 5ο αισθητήρα, γυρνά, ξανά ανεβαίνει πάνω από τη 3η στήλη.
Μετακινείται πάνω από την 1η στήλη (αρχική θάση).
Πέφτει νερό
Στη συνέχεια στ.εγνώνει τ' αμάξι και τέλος φεύγει.

Φυσικά όλο αυτό γίνεται καλύτερα με περισσότερες από 3 στήλες, και με περισσότερους από 8 αισθητήρες ανά στήλη
όσο πιο καλή "εικόνα" έχει το Arduino για το μέγεθος και το σχήμα του αμαξιού, λογικά τόσο καλύτερη δουλειά θα κάνει.

Κώδικα δεν ξέρω να γρ΄ψω γιατί ακόμα είμαι αρχάριος (σήμερα παρέλαβα το πρώτο μου Arduino , το Arduino UNO)

Ελπίζω να βοήθησα.


Έχει επεξεργασθεί από τον/την jimmis98 στις Παρ Ιουλ 22, 2011 3:34 pm, 1 φορά
avatar
flokos
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 44
Ημερομηνία εγγραφής : 15/04/2010

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  flokos Την / Το Παρ Ιουλ 22, 2011 3:33 pm

μα φιλε μου τα ιδια λεμε μονο που εγω μιλαω πιο συγκεκριμμενα.

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Παρ Ιουλ 22, 2011 4:51 pm

αισθητηρια lazer ομως πια προτεινετε?η τι προτεινετε να βαλω που να ειναι σαν lazer, γιατι αμα βαλω τοσα πολλα αισθητηρια τοτε θα πρεπει να δωσουμε πολλα πολλα λεφτα.

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Παρ Αυγ 05, 2011 2:23 pm

κατι ακομα εξυπνο που σκεφτηκα ειναι αντι να μπλεκω με lazer και να πρεπει να δινω τοσα πολλα λεφτα ειναι να βαλω ενα Touch Switch στην επανω βουρτσα και ενα Touch Switch στις πλαινες βουρτσες. θα το βαλω λιγο πιο πανω απο τις βουρτσες σε τετοιο υψος ετσι ωστε να γλυφουν αρκετα καλα οι βουρτσες και θα του λεω αν βρισκει το Touch Switch τοτε ανεβα μεχρι να μην βρισκει και οταν δεν βρισκει τοτε θα του λεω κατεβα μεχρι να βρει. αυτο ομως που με μπερδευει ειναι οτι θα κινειται συνεχως πανω κατω. δηλαδη μολις βρισκει θα ανεβαινει και μολις δεν βρισκει θα κατεβαινει. εκτος και αν βαλω δυο σε καθε βουρτσα. δηλαδη ενα που πρεπει παντα να βρισκει και ενα που πρεπει παντα να μην βρισκει.
περιμενω τις ιδεες σας.

Επισκέπτης
Επισκέπτης

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  Επισκέπτης Την / Το Παρ Αυγ 12, 2011 12:16 pm

θα μπορούσες αντί να ξοδεύεσαι σε δεκάδες αισθητήρια, να έχεις 1 αισθητήριο σε μία στήλη.
Αντί λοιπόν κάθε αισθητήριο κάθε στήλης να βγάζει 1 πληροφορία απόστασης, θα μπορείς να βάλεις το αισθητήριο της στήλης 1 να ανεβοκατεβαίνει στις θέσιες που θα 'ταν κανονικά τα υπόλοιπα αισθητήρια (ή και σε παραπάνω θέσεις για περισσότερες πληροφορίες) και η στήλη να κινείται καταμήκος των πλαινών του αυτοκινήτου.
Πλεονεκτήματα:
Χαμηλότερο κόστος
Λιγότερα αισθητήρια
Μειονεκτήματα:
2 παραπάνω μοτέρ
Πιο δύσκολος ο προγραμματισμός, μεγαλύτερο μπέρδεμα στην "εξαγωγής" δεδομένων (δηλαδή θα 'ναι μπέρδεμα το να καταλαβαίνει καάνας τη "θέση" του εμποδίου)

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Τετ Αυγ 17, 2011 1:20 pm

ναι αλλα αυτο που με μπερδευει ειναι το previews condition (προηγουμενη κατασταση) πως θα το υλοποιησω κατι τετοιο? πως θα το γραψω στον arduino και να το καταλαβαινει?

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Πεμ Αυγ 18, 2011 3:49 pm

εχω γραψει ενα μερος του κωδικα και θα ηθελα καποιος που να ξερει απο κωδικα να μου πει αν ειναι σωστος ο κωδικας μου.
τα μονα που δεν εχω γραψει ειναι η κινηση του επανω μοτερ και του πλαινου μοτερ.

const int koumpi_on/off=22; //koumpi on-off gia enarxi leitourgias
const int koumpi_auto/manual=23; //koumpi auto-manual gia epilogi automatis h xeirokinitis leitourgias
const int koumpi_tainiodromou=24; //koumpi tainiodromou gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_antlia1=25; //koumpi antlias nerou-xhmikou gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_antlia2=26; //koumpi antlias nerou xevgalmatos gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_vourtas123=27; //koumpi pou energopoiei tous kinitires apo tis vourtses gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_aera=28; //koumpi pou energopoiei ton aera
const int koumpi_plaini_on/off=29; //koumpi pou enrgopoiei thn plaini kinisi gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_plaini=30; //koumpi pou energopoiei thn plaini kinisi gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_epanw_on/off=31; //koumpi pou energopoiei thn epanw kinisi gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_epanw=32; //koumpi pou energopoiei thn epanw kinisi gia thn xeirokiniti leitourgia
const int koumpi_emergency_stop=33; //koumpi emergency stop
const int termatikos1=34; //termatikos diakoptis pou energopoiei ton tainiodromo
const int termatikos2=35; //termatikos diakoptis pou energopoiei thn antlia nerou/xhmikou
const int termatikos3=36; //termatikos diakoptis pou energopoiei tis vourtses1.2.3 & tous kinitires ypsous & platous
const int termatikos4=37; //termatikos diakoptis pou apenergopoiei tis vourtses1.2.3 & tous kinitires ypsous & platous
const int termatikos5=38; //termatikos diakoptis pou energopoiei thn antlia nerou xevgalmatos
const int termatikos6=39; //termatikos diakoptis pou energopoiei to moter aera
const int termatikos7=40; //termatikos diakoptis pou apenergopoiei ton tainiodromo
const int aisthitirio1=41; //termatikos diakoptis pou energopoieitai otan adeiasei o kados nerou/xhmikou
const int aisthitirio2=42; //termatikos diakoptis pou energopoieitai otan adeiasei o kados nerou
const int aisthitirio3=43; //termatikos diakoptis pou energopoieitai otan gemisei o kados akathartwn
const int relay_tainiodromos=44; //rele tainiodormou
const int relay_antlia=45; //rele antlias nerou/xhmikou
const int relay_antlia2=46; //rele antlias nerou xevgalmatos
const int relay_vourtsa_dexia=47; //rele vourtsas plainis dexia
const int relay_vourtsa_aristera=48; //rele vourtsas plainis aristera
const int relay_vourtsa_epanw=49; //rele vourtsas ypsous
const int relay_moter_aera=50; //rele kinitira aera
const int moter_epanw=2; //moter epanw me gefyra h aristerostrofa
const int moter_epanw2=3; //moter epanw me gefyra h dexiostrofa
const int h_bridge1=4; //gefyra h tou moter ypsous
const int moter_plaino=5; //moter plaino me gefyra h aristerostrofa
const int moter_plaino2=6; //moter plaino me gefyra h dexiostrofa
const int h_bridge2=7; //gefyra h tou plainou moter




void setup() {
pinMode(koumpi_on/off, INPUT); //koumpi on/off eisodos
pinMode(koumpi_auto/manual, INPUT); //koumpi auto/manual eisodos
pinMode(koumpi_tainiodromou, INPUT); //koumpi tainiodromou eisodos
pinMode(koumpi_antlia1, INPUT); //koumpi antlia 1 eisodos
pinMode(koumpi_antlia2, INPUT); //koumpi antlia 2 eisodos
pinMode(koumpi_vourtas123, INPUT); //koumpi vourtas 1.2.3 eisodos
pinMode(koumpi_aera, INPUT); //koumpi aera eisodos
pinMode(koumpi_plaini_on/off, INPUT); //koumpi plaini on/of eisodos
pinMode(koumpi_plaini, INPUT); //koumpi plaini eisodos
pinMode(koumpi_epanw_on/off, INPUT); //koumpi epanw on/of eisodos
pinMode(koumpi_epanw, INPUT); //koumpi epanw eisodos
pinMode(koumpi_emergency_stop, INPUT); //koumpi emergency stop eisodos
pinMode(termatikos1, INPUT); //termatikos 1 eisodos
pinMode(termatikos2, INPUT); //termatikos 2 eisodos
pinMode(termatikos3, INPUT); //termatikos 3 eisodos
pinMode(termatikos4, INPUT); //termatikos 4 eisodos
pinMode(termatikos5, INPUT); //termatikos 5 eisodos
pinMode(termatikos6, INPUT); //termatikos 6 eisodos
pinMode(termatikos7, INPUT); //termatikos 7 eisodos
pinMode(aisthitirio1, INPUT); //aisthitirio 1 eisodos
pinMode(aisthitirio2, INPUT); //aisthitirio 2 eisodos
pinMode(aisthitirio3, INPUT); //aisthitirio 3 eisodos
pinMode(relay_tainiodromos, OUTPUT); //rele tainiodromou exodos
pinMode(relay_antlia, OUTPUT); //rele antlias nerou/xhmikou exodos
pinMode(relay_antlia2, OUTPUT); //rele antlias xevgalmatos exodos
pinMode(relay_vourtsa_dexia, OUTPUT); //rele vourtsas plainis dexia exodos
pinMode(relay_vourtsa_aristera, OUTPUT); //rele vourtsas plainis aristera exodos
pinMode(relay_vourtsa_epanw, OUTPUT); //rele vourtsas ypsous epanw exodos
pinMode(relay_moter_aera, OUTPUT); //rele moter aera exodos
pinMode(moter_epanw, OUTPUT); //moter epanw me gefyra h aristerostrofa exodos
pinMode(moter_epanw2, OUTPUT); //moter epanw me gefyra h dexiostrofa exodos
pinMode(h_bridge1, OUTPUT); //gefyra h tou moter ypsous exodos
pinMode(moter_plaino, OUTPUT); //moter plaino me gefyra h aristerostrofa exodos
pinMode(moter_plaino2, OUTPUT); //moter plaino me gefyra h dexiostrofa exodos
pinMode(h_bridge2, OUTPUT); //gefyra h tou plainou moter exodos

}


void loop(){


if (koumpi_on/off==HIGH) { //an to koumpi on/off energopoihthei
if (koumpi_auto/manual==HIGH){ //an patithei to koumpi auto (automato)
if (termatikos1==HIGH){ //an energopoihthei o termatikos 1 (*energopoiei ton tainiodromo)
digitalWrite(relay_tainiodromos,HIGH); //tote energoieitai to moter tou tainiodromou
} //
if (termatikos2==HIGH){ //an energopoihthei o termatikos 2 (*energopoiei thn antlia nerou/xhmikou)
digitalWrite(relay_antlia,HIGH) //energopoieitai h antlia nerou/xhmikou
} //
else if (termatikos2==LOW) //an o termatikos 2 apenergopoihthei
digitalWrite(relay_antlia,LOW) //apenergopoieitai h antlia nerou/xhmikou
} //
if(termatikos3==HIGH){ //an o termatikos 3 energopoihthei (*einai o termatikos pou vrisketai ligo prin tis vourtses)
digitalWrite(relay_vourtsa_dexia,HIGH) //energopoieitai h vourtsa dexia
digitalWrite(relay_vourtsa_aristera,HIGH) //energopoieitai h vourtsa aristera
digitalWrite(relay_vourtsa_epanw,HIGH) //energopoieitai h vourtsa epanw







} //
if (termatikos4==HIGH){ //an o termatikos 4 energopoihthei (*einai o termatikos pou vrisketai ligo meta tis vourtses)
digitalWrite(relay_vourtsa_dexia,LOW) //apenergopoieitai h vourtsa dexia
digitalWrite(relay_vourtsa_aristera,LOW) //apenergopoieitai h vourtsa aristera
digitalWrite(relay_vourtsa_epanw,LOW) //apenergopoieitai h vourtsa epanw





} //
if (termatikos5==HIGH){ //an o termatikos 5 energopoihthei (*energopoiei thn antlia xevgalmatos)
digitalWrite(relay_antlia2,HIGH) //energopoieitai h antlia xevgalmatos
} //
else if(termatikos5==LOW){ //an o termatikos 5 apenergopoihthei
digitalWrite(relay_antlia2,LOW) //apenergopoieitai h antlia xevgalmatos
} //
if(termatikos6==HIGH){ //an o termatikos 6 energopoihthei (*energopoiei to moter aera)
digitalWrite(relay_moter_aera,HIGH) //energopoieitai to moter aera
} //
else if(termatikos6==LOW){ //an o termatikos 6 apenergopoihthei
digitalWrite(relay_moter_aera,Low) //apenergopoieitai to moter aera
} //
if(termatikos7==HIGH){ //an energopoihthei o termatikos 7 (*einai o teleutaios termatikos tou tainiodromou)
digitalWrite(relay_tainiodromos,LOW) //apenergopoieitai to moter tou tainiodromou
}

}


else if (koumpi_auto/manual==LOW){ //an patithei to koumpi manual (xeirokinito)
if (koumpi_tainiodromou==HIGH){ //an patithei to koumpi tou tainiodromou
digitalWrite(relay_tainiodromos,HIGH);} //energopoieitai to rele tou tainiodromou
else if (koumpi_tainiodromou==LOW){ //alliws an apenergopoihthei to koumpi tou tainiodromou
digitalWrite(relay_tainiodromos,LOW); //apenergopoieitai to rele tou tainiodromou
} //
if(koumpi_antlia1==HIGH);{ //an patithei to koumpi ths antlias nerou/xhmikou
digitalWrite(relay_antlia,HIGH) //energopoieitai to rele ths antlias nerou/xhmikou
} //
else if(koumpi_antlia1==LOW);{ //alliws an apenergopoieithei to koumpi ths antlias nerou/xhmikou
digitalWrite(relay_antlia,LOW) //apenergopoieitai to rele ths antlias nerou/xhmikou
} //
if (koumpi_antlia2==HIGH);{ //an patithei to koumpi ths antlias xevgalmatos
digitalWrite(relay_antlia,HIGH) //energopoeitai to rele ths antlias xevgalmatos
} //
else if (koumpi_antlia2==LOW);{ //alliws an apenergopoieithei to koumpti ths antlias xevgalmatos
digitalWrite(relay_antlia,LOW) //apenergopoieitai to rele ths antlias xevgalmatos
} //
if (koumpi_vourtas123==HIGH);{ //an patithei to koumpi apo tis vourtses 1.2.3
digitalWrite(relay_vourtsa_dexia,HIGH) //energopoieitai to rele ths plainis vourtsas dexia
digitalWrite(relay_vourtsa_aristera,HIGH) //energopoieitai to rele ths plainis vourtsas aristera
digitalWrite(relay_vourtsa_epanw,HIGH) //energopoieitai to rele ths epanw vourtsas
} //
else if (koumpi_vourtas123==LOW);{ //alliws an apenergopoihthei to koumpi apo tis vourtses 1.2.3
digitalWrite(relay_vourtsa_dexia,LOW) //apenergopoieitai to rele ths plainis vourtsas dexia
digitalWrite(relay_vourtsa_aristera,LOW) //apenergopoieitai to rele ths plainis vourtsas aristera
digitalWrite(relay_vourtsa_epanw,LOW) //apenergopoieitai to rele ths epanw vourtsas
} //
if (koumpi_aera==HIGH);{ //an patithei to koumpi apo to moter aera
digitalWrite(relay_moter_aera,HIGH) //energopoieitai to rele tou aera
} //
else if (koumpi_aera==LOW);{ //alliws an apenergopoieithei to koumpi apo to moter aera
digitalWrite(relay_moter_aera,LOW) //apenergopoieitai to rele tou aera
} //
if(koumpi_plaini_on/off==HIGH){ //an patithei to koumpi gia thn plaini kinisi
if(koumpi_plaini==HIGH){ //efoson exei patithei to koumpi gia thn plaini kinisi an to koumpi ths plainis patithei aristera
digitalWrite(moter_plaino,HIGH) //kinisi tou plainou moter aristerostrofa
digitalWrite(moter_plaino2,LOW) //kinisi tou plainou moter aristerostofa (*"kleinei" h dexiostrofi kinisi)
} //
else if(koumpi_plaini==LOW){ //efoson exei patithei to koumpi gia thn plaini kinisi an to koumpi ths plainis apenergopoieithei (*dhladh douleuei dexiostrofa)
digitalWrite(moter_plaino2,HIGH) //kinisi tou plainou moter dexiostrofa
digitalWrite(moter_plaino,LOW) //kinisi tou plainou moter aristerostrofa (*"kleinei" h aristerostrofi kinisi)
} //
} //
if(koumpi_epanw_on/off==HIGH);{ //an patithei to koumpi gia thn epanw kinisi
if(koumpi_epanw==HIGH);{ //efoson exei patithei to koumpi gia thn epanw kinisi an to koumpi ths epanw patithei aristera
digitalWrite(moter_epanw,HIGH) //kinisi tou epanw moter aristerostrofa
digitalWrite(moter_epanw2,LOW) //kinisi tou epanw moter aristerostrofa (*"kleinei" h dexiostrofi kinisi)
} //
else if(koumpi_epanw==LOW);{ //efoson exei patithei to koumpi gia thn epanw kinisi an to koumpi ths epanw apenergopoieithei (*dhladh douleuei dexiostrofa)
digitalWrite(moter_epanw2,HIGH) //kinisi tou epanw moter dexiostrofa
digitalWrite(moter_epanw,LOW) //kinisi tou epanw moter dexiostrofa (*"kleinei" h aristerostrofi kinisi)
} //
} //



sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Δευ Αυγ 22, 2011 9:27 pm

θελω να ρωτησω κατι ακομα, επειδη δεν καταλαβα και πολυ καλα. πως θα κανω ελεγχο ταχυτητας σε dc μοτερ?και επισης πως θα βαλω ενα αναλογικο αισθητηριο τυπου αποστασιομετρο. εννοω τι πρεπει να προσθεσω ως κωδικα? και κατι τελευταιο αν βαλω ενα τετοιο αισθητηριο http://www.techsupplies.co.uk/epages/Store.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/Store.TechSupplies/Products/SEN002 θα μπορει να δουλεψει ως αισθητηριο laser εννοω να αναγνωριζει το αντικειμενο (κατι σαν τερματικος διακοπτης) και σε τι αποσταση μπορει να αναγνωριζει?
avatar
dimbot
Master

Αριθμός μηνυμάτων : 344
Ημερομηνία εγγραφής : 22/12/2009

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  dimbot Την / Το Σαβ Αυγ 27, 2011 1:06 pm

Τι μοτέρ έχεις?

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Κυρ Αυγ 28, 2011 7:43 pm

απλα dc μοτερ εχω. δεν ειναι ουτε servo ουτε βηματικα.

sotisanis

Αριθμός μηνυμάτων : 22
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2011

Απ: Αυτοματο πλυντηριο αυτοκινητων

Δημοσίευση  sotisanis Την / Το Δευ Αυγ 29, 2011 5:46 pm

ρε παιδια πιο πριν μου ειχατε πει να φτιαξω μια μεταβλητη (library) previous condition μηπως ξερει κανεις πως να το κανω?

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Δευ Οκτ 23, 2017 12:00 pm